KS inviterer alle ledere i helse, omsorg og oppvekst til et digialt webinar om e-helse den 13.06 kl 15-17.
Hvordan skal kommunal sektor forholde seg til alle nasjonale initiativ på e-helseområdet? Hva blir viktig for vår sektor fremover for at vi skal løse de utfordringene vi står overfor?
Helsepersonellkommisjonens rapport (februar 2023) viser til at det «tvingende» nødvendig å digitalisere helsetjenestene for å møte utfordringene helsetjenestene står overfor. Kommisjonen trekker frem noen positive utviklingstrekk innen digitalisering, samtidig som den beskriver et utfordringsbilde som vår sektor kjenner oss igjen i. Det blir viktig fremover at vi bruker den teknologien som sørger for at vi skal kunne yte gode helse- og omsorgstjenester også i fremtiden.
Utvikling av velferdsteknologi og journalløsninger er viktig for at fagfolkene får gode og riktige verktøy til å gi best mulig helsehjelp. Regjeringen jobber med en helseteknologiordning som skal blant annet avlaste risiko for kommunene som går foran når de investerer i journalløsninger, og dermed utløse investeringer på feltet. Likevel må vi fremover være innstilt på å gjøre mer med mindre, og bruke pengene der de får størst nytte.
Regjeringen jobber i dag med en revidering av samhandlingsreformen, Nasjonal helse- og samhandlingsplan. Stortingsmelding omfatter både den kommunale helse- og omsorgstjenesten og spesialisthelsetjenesten og har som fokus å skape gode pasientforløp og likeverdige tjenester i hele landet.
Kommunal sektors ambisjoner på e-helseområdet
Våren 2022 lanserte KS dokumentet Kommunal sektors ambisjoner på e-helseområdet. Målsetningen med dokumentet er å samle kommunal sektor bak felles ambisjoner, samt tydeliggjøre sektorens interesser og behov i samhandling med nasjonale myndigheter, helseaktører og næringsliv. Videre skal dokumentet sette kommunene i stand til å foreta felles prioriteringer av målsettinger og tiltak innen e-helseområdet.
KS arbeider sammen med medlemmene med å revidere årlig Kommunal sektors ambisjoner på eHelseområdet, med status på arbeidet og beskrivelse av endrede forutsetninger for hvert av de fem prioriterte innsatsområdene som er trukket frem i dokumentet; Legemiddelområdet, Innbyggertjenester, Velferdsteknologi/Digital hjemmeoppfølging, Digitale fellesløsninger og Digital samhandling.
I slutten av januar vedtok KommIT den nye kommunale porteføljen til 2023
Vi ser på hvordan vi i praksis får tilpasset dokumenter og maler til universell utforming.
Digitaliseringsnettverket samarbeider med UU-tilsynet – som er arrangør av dette webinaret.
Jobber du med innhold på nettsider eller dokumenter, og lurer på hvordan reglene treffer deg? Bli med på webinar 25. november og lær hvordan du kan lage innhold som er universelt utformet.
Er du teknisk interessert i hva de nasjonale fellesløsningene har å by på, oppfordrer vi deg til å delta på Integrasjons- og sikkerhetsforum.
Fiks-plattformen er en sentral felles tjenesteplattform for norske kommuner og fylkeskommuner. Plattformen består av felleskomponenter og digitale tjenester og gir leverandørene et rammeverk de kan forholde seg til som standard for kommunesektoren, noe som igjen understøtter deres mulighet til å skalere og gjenbruke løsninger mellom kommuner.
KS, Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir), Viken fylkeskommune og Nasjonalbiblioteket inviterer til nasjonal digital samling om digital inkludering torsdag 17. november.
På sykehuset har pasientene et kunnskapsrikt sikkerhetsnett av helsepersonell. Hjemme igjen etter behandling kan mange kjenne seg utrygge og savne støtte. Digital hjemmeoppfølging kan dekke dette tomrommet og øke livskvaliteten.
Målgruppe for webinaret er skoleeiere, skoleledere, rådgivere, personvernombud, FAU-ledere og KFU-representanter.
Målet med webinaret er å øke forståelsen for utfordringene omkring personvern og informasjonssikkerhet i skolen, og dermed bidra til at myndigheter, foreldre og kommuner løser dette i fellesskap.
KS inviterer til tre webinarer i høst om digitalisering i barnevernet. Webinarene legger vekt på felles nasjonale komponenter og anskaffelse av fagsystem og kommunale endringsprosjekter.
Webinarene 10., 16. og 21. november er gratis.
Lurer du på hvordan du bør bruke Kontaktregisteret for å gi innbyggere nyttig og relevant informasjon? Bli med på webinar og få gode tips!
28.05.21 vedtok Stortinget nye krav om universell utforming av nettsteder og apper.
De nye kravene tredde i kraft fra 1.1.22 med en innføringstid på et år, og kravene gjelder fra 1.1.2023
Hold deg oppdatert. Få siste nytt først.
© DIGI Troms og Finnmark 2025