Hva er digital transformasjon?

Digi Troms og Finnmark

Digital transformasjon er prosessen med å bruke digitale teknologier og digitale løsninger for å omforme og forbedre organisasjoners virksomhet, prosesser og kundeopplevelser.

Målet med digital transformasjon er å utnytte mulighetene som digital teknologi gir, for å forbedre organisasjonens evne til å levere produkter og tjenester, øke effektiviteten, forbedre kundeopplevelsen og skape nye forretningsmodeller.

Digital transformasjon kan involvere en rekke forskjellige teknologier, inkludert skytjenester, kunstig intelligens, maskinlæring, IoT (tingenes internett) og blockchain. Det kan også involvere endringer i organisasjonsstruktur og kultur, og kan være en kompleks og omfattende prosess.

Digital transformasjon påvirker mange forskjellige bransjer og sektorer, og har blitt stadig viktigere som en respons på endringer i forretningsmiljøet og kundenes forventninger. For mange organisasjoner er digital transformasjon nødvendig for å holde tritt med konkurrentene og opprettholde relevans i markedet.

Relatert innhold

Samlet digitalkompetanse - alene blir kommunene for små!
DIGI Troms og Finnmark
Velg faggrupper(Påkrevd)